Dragan Stanić uručuje Povelju Ljubomiru Milutinoviću
Dragan Stanić uručuje Povelju Ljubomiru Milutinoviću

Na prigodnoj svečanosti u Matici srpskoj, 16. maja 2014. godine, Vukovoj zadužbini uručena je Povelja Matice srpske za doprinos negovanju kulture srpskoga jezika i ćiriličkog pisma u njenoj ukupnoj delatnosti, posebno u izdavaštvu, a pre svega u listu Zadužbina i publikacijama Danica i Danica za mlade. Povelju je uručio Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, a priznanje je primio Ljubomir Milutinović, upravnik Vukove zadužbine.

Primajući Povelju, Ljubomir Milutinović se zahvalio na dodeljenom priznanju i, kao uzdarije, pokonio Matici srpskoj košnicu za pčele, dar iz Vukovog kraja.

Boško Suvajdžić govori o aktivnostima Vukove zadužbine
Boško Suvajdžić govori o aktivnostima Vukove zadužbine

Boško Suvajdžić, predsednik Upravnog odbora Vukove zadužbine, govorio je o aktivnostima Vukove zadužbine na obeležavanju 150 godišnjice smrti Vuka Karadžića, a posebno o aktivnostima na očuvanju srpskog jezika i ćirilice. Istakao je da je i ove godine veoma uspešno organizovana Druga književna olimpijada u Sremskim Karlovcima i da je bilo veliko interesovanje (i učešće) učenika na Konkursu kojeg su zajednički raspisali Vukova zadužbina i Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, na temu Šta bi Vuk danas rekao. Ukupno je ristiglo 97 radova učenika gimnazija i srednjih škola iz cele Srbije i od toga je Žiri izdvojio i nagradio 16 radova: 6 prvih, 5 drugih i 5 trećih nagrada. Neki od nagrađenih radova objaviće se u Danici za mlade za 2015. godinu

MATICA SRPSKA – Uručena Povelja Vukovoj zadužbini