na Vukovom izvoru 2015Fondacija „Vukova zadužbina“ za Žabljak, Šavnik i Plužine je  i ove godine, je u julu mesec, u Spomen-kompleksu „Vukovi korijeni“ u šavničkom selu Petnjica, upriličila svečani skup na kome su uručene nagrade najboljim osnovcima iz Crne Gore, a koji su učestvovali na njihovom nedavno završenom konkursu.

Nagrađeni su u Spomen-kompleksu dobili diplome i vredne knjige, poput Danice Vukove zadužbine, koje im je uručio Ljubomir Milutinović, upravnik „Vukove zadužbine“. Okupljenima u Spomen-kompleksu u Petnjici obratili su se Anka Žugić, predsjednica Fondacije, Ljubomir Milutinović, upravnik Vukove zaudžbine, predsednik opštine Šavnik Mijomir Vujačić i predsednik opštine Žabljak Veselin Vukićević.

Podsećamo da je Fondacija „Vukova zadužbina“ u Crnoj Gori osnovana  1996. godine i ona okuplja veliki broj naučnika i saradnika iz svih disciplina kojima se bavio Vuk Karadžić. Svake treće godine Fondacija na Žabljaku organizuje i naučni skup pod nazivom Na izvoru Vukova jezika koji okupi eminentne stručnjake iz više oblasti.

Najbolji se okupili na Vukovom izvoru