U Ekonomskoj školi „Nada Dimić“ iz Zemuna organizovan je književni susret na kome je predstavljena Danica Vukove zadužbine za 2016. godinu. U goste su nam došli Ljubomir Milutinović, upravnik Vukove zadužbine, Ljiljana Simić, urednica Vukovog čitališta, Gordana Maletić, književnica i  urednica Danice za mlade i tri pisca za mlade zastupljena u časopisu: Božidar Pešev, Slađana Ristić i Zorica Bajin Đukanović. Na početku susreta direktor škole Sanja Dograjić je uručila Zahvalnicu Ljubomiru Milutinoviću za pomoć Vukove zadužbine školi u organizaciji Gradskog takmičenja u znanju stranih jezika i za nagrade najboljim učenicima naše škole.

Gordana Maletić je predstavila Danicu kao svojevrsni časopis kalendarskog karaktera, koji je zadržao najvrednija obeležja iz Vukovog vremena, a obnovljen izlazi već 23. put. Ove godine Danica je tematski posvećena Kosovu i Metohiji, a zalaganjem ministarstva prosvete i kulture Republike Srbije poklonjena je svim školskim bibliotekama u Republici Srbiji. Ljiljana Simić je govorila o novostima u književnom stvaralaštvu naših gostiju, uzimajući u obzir da su svi oni, sem Zorice Bajin Đukanović, dobro poznati našim učenicima i profesorima.

U ovom lepom pesničkom druženju najviše su uživali članovi Literarne sekcije „Sremac“, za koje je druženje sa starijim kolegama po peru bilo svojevrstan stvaralački doživljaj. Tako se jedno lepo književno podne pretvorilo i u svojevrstan javni čas literarne sekcije.  Zbog toga smo zamolili goste da nas uskoro ponovo posete kako bi nas upoznali sa svojim najnovijim proznim delima i nadahnuli talentovane učenike za nove uspehe na pesničkim i proznim takmičenjima.

Snežana OBRADOVIĆ, profesor srpskog jezika i književnosti i rukovodilac Literarne sekcije „Sremac“

POSETA EKONOMSKOJ ŠKOLI „NADA DIMIĆ“