Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu  u ponedeljak 24. oktobra, održan je susret sa čitaocima Danice za mlade koji su osmislili i uredili profesori i učenici Farmaceutsko – fizioterapeutske škole iz Beograda. Gosti su bili i učenici OŠ „Vlada Aksentijević  Kameni“.

Prezentacija Vukove Danice bila je polazište priče o tome kako se vaspitava, neguje i upućuje mlada, čitalačka publika u usvajanje naučno-popularnog sadržaja. Razgovaralo se  o važnosti  Danice u očuvanju našeg kulturnog, nematerjalnog nasleđa. Učenici su govorili  o aktuelnim tekstovima koje su pročitali. Neke od pročitanih tekstova učenici su asocijativno povezali i nadovezali sa stručnim i književnim znanjem, kao što je tekst o prazniku Ivanjdanu.

Kroz osvrt na godišnjicu Šekspira i roman  Hajduk Stanko ovakvo čitanje  Danice pokazalo je kako je čitaju i razumeju mladi ljudi kao buduća verna čitalačka publika. U razgovoru sa učenicima učestvovale su  profesorke Jelena Stojiljković i Jasna Savić i domaćini  Vukove zadružbine Miodrag Maticki, predsednik Skupštine,  Ljiljana Simić, urednica Vukovog čitališta i Ljubomir Milutinović, upravnik.

Sa Vukovom Danicom u rukama