Na Međunarodnom 61. sajmu knjiga u Beogradu, u četvrtak 27. oktobra, predstavljeno je osmo godište Danice za mlade Vukove zadužbine. U programu su učestvovali urednici Miodrag Maticki i Gordana Maletić i urednik Vukovog čitališta Ljiljana Simić. Na odlično posećenom predstavljanu sa  učenicima  osnovnih i srednjih škola među kojima su bile OŠ „Lazar Savatić“, OŠ „Nikola Tesla“, Medicinska škola „Beograd“ i druge škole družili su se autori Danice: Zorica Bajin Đukanović, Slađana Ristić, Slavka Petković Grujičić, Violeta Jović, Rusija Marinković, Melanija Rimar, Božidar Pešev, Rajko Lukač i učenik Nikola Milina.

Čitaoci Danice  upoznati su sa redovnim rubrikama: Ličnost godine, Školom ogledalom i uzorom, Pesmama stvaralaca za decu, Pričama naših stvaralaca za decu, Basnama, Zagonetkama i aforizmima, Naučimo se lepom ponašanju, Pesmama i pričama mladih stavaralaca, Časom opisa časopisa, Hronikom važnih događaja, Preporukom knjiga, Poštom za mlade.

Druženje na sajmu „začinila“ je  Justina Šemić, učenica Medicinske škole iz Beograda koja je uz pomoć bake Milice umesila pogaču sa slovima ćirilice, a mladima je Zorica Bajin Đukanović, koja je bila ličnost godine Danice za mlade, uputila  reči koje mogu da im budu „zvezda vodilja“:  „Čitaocima Danice za mlade poručujem da budu uporni i strasni u otkrivanju i razvijanju darova koje poseduju. I još jednu važnu stvar – da pritom ne budu nestrpljivi. Kažu da je ostvaren čovek onaj koji radi posao koji voli. Neka imaju ovo na umu i neka pokušaju da u trenucima izbora ne prave kompromise“.

Predstavljanje Danice za mlade na Sajmu knjiga u Beogradu