Žiri za dodelu nagrade Dejan Medaković – u sastavu: Draško Ređep, predsednik i članovi Radovan Popović i Boško Suvajdžić – na sednici održanoj 11. oktobra 2016. godine u Vukovoj zadužbini,  jednoglasno je doneo odluku da se nagrada Dejan Medaković za 2016. godinu dodeli  akademiku Ljubomiru Simoviću, ističući da je on u svojoj neupitnoj i veoma uticajnoj lirici obnovio motive i promišljanja hodočasničkog poimanja dugog našeg pamćenja, u nepregledu opšteg zaborava i ležerne zategnutosti, koja najčešće odražava razmetljivost siromašnih. Ono što su pedesetih godina, kao otkrovenje, ali i kao dug pevali Svetislav Mandić, Dejan Medaković i Vasko Popa, u višeslojnoj, nijansiranoj i plemenitoj pesmi Simovićevoj se javlja kao posledično verovanje.  

Na prigodnoj svečanosti u Domu Vukove zadužbne, 6. aprila 2017. godine, uručena je nagrada laureatu Ljubomir Simović za knjigu DO OBA I HUANGPUA, u izdanju TANESIJA. Dr Draško Ređep obrazložio je odluku Žirija, a o nagrađenom delu i laureatu govorio je Boško Suvajdžić.

Nagradu Dejan Medaković do sada su dobili: Momo Kapor, Miodrag B. Protić, Mirko Demić, Vasilije Krestić, Radivoje Stokanov, Aleksandar Gatalica, Dinko Davidov i Nada Milošević Đorđević.

Nagradu dodeljuje IK Prometej u Novom Sadu.

Snežana BOJIĆ  

Uručena nagrada Dejan Medaković