Ključ je u „Danici za mlade“

„Danica za mlade“, školski zabavnik za 2017. godinu, deo kalendara „Danica“ Vukove zadužbine posvećen stvaralaštvu za decu i stvaralaštvu dece autora, predstavljen je u četvrtak, 26. 10. 2017. na Sajmu knjiga u okviru Dečjeg programa u organizaciji Sajma. Programi za decu i mlade čiji je moderator bila Gordana Maletić ove godine odvijali su se pod naslovom „Nove igre pet petlića“ u sali „Aleksandar Vučo“.

Predstavljanju ovog almanaha prisustvovao je veliki broj autora koji objavljuju u „Danici za mlade“ i veliki broj dece koja su imala priliku da se susretnu s piscima za decu okupljenim oko „Danice“ i čuju njihove stihove i priče. Mladoj publici predstavili su se pisci Slobodan Stanišić, Violeta Jović, Boško Lomović, Dragomir Ćulafić, Božidar Pešev, Slavka Grujičić Petković, Radomir Putniković, Melanija Rimar, Rajko Lukač, Gordana Maletić, glavni i odgovorni urednik „Danice za mlade“ Miodrag Maticki i upravnik Vukove zadužbine Ljubomir Milutinović.

Program predstavljanja „Danice za mlade“ vodila je Ljiljana Simić, urednik Vukovog čitališta. Program je otvorio kratki koncert učenika Škole za muzičke talente iz Ćuprije. U programu su svoje pesme pročitala i dva mlada pesnika, učenika osnovne škole, čije su pesme objavljene u „Danici za mlade“: Lav Lukić, pesnik iz OŠ „Nikola Tesla“ iz Rakovice, i Miloš Mihajlović, pesnik iz OŠ „Đura Filipović“ iz Pločica. Literarna, Novinarska i Pravopisna sekcija OŠ „Nikola Tesla“ imale su čast da prisustvuju ovom zanimljivom programu i druže se s piscima koji objavljuju u „Danici za mlade“.

Upravnik Vukove zadužbine Ljubomir Milutinović uručio je na kraju deci učesnicima programa i predstavnicima škola koje su učestvovale u programu primerke „Danice za mlade“, kao poklon školskim bibliotekama.

Aleksandra Drakulić

Na Sajmu knjiga pod sloganom „Ključ je u knjigama“ predstavljena „Danica za mlade“