Vukova zadužbina i Društvo srpsko-jakutske saradnje imaju čast da vas pozovu na tribinu „Saglasje razlika“ Vuk Karadžić – Aleksej Kulakovskij  posvećenu stvaralaštvu Vuka Karadžića i vukovca Alekseja Kolakovskog, reformatora jakutskog jezika i kulture i  unapređivanju veza Vukove zadužbine i Društva srpsko-jakutske saradnje u Beogradu.  

O temi će govoriti prijatelji i saradnici Vukove zadužbine, članovi Društva srpsko-jakutske saradnje iz Beograda i gosti iz Jakutije.

Tribina će se održati u petak, 29. marta 2019. godine, u 11.00 časova, u Svečanoj sali Doma Vukove zadužbine, Kralja Milana 2, Beograd

Istog dana, u 18.00 časova, u Ruskom centru za nauku i kulturu u Beogradu – „Ruski dom“,  u ulici Kraljice Natalije br 33,  održaće se koncert umetnika Jakutije i Srbije, kao i učesnika amaterskih društava. Organizovaće se i izložba fotografija koje govore o originalnoj kulturi Jakuta, o zadivljujućim radovima vajara Atanasija Romanova. Jakutija je poznata po plemenitim metalima i kamenju, veštim zlatarima. Gosti večeri će imati mogućnost da pogledaju prodajnu izložbu  jedinstvenog jakutskog nakita.

Dobro došli!

Tribina „Saglasje razlika“