U Svečanoj sali Doma Vukove zadužbine, 27. decembra 2019. godine, potpisan je Protokol o saradnji ozmeđu Vukove zadužbine i Srpskog prosvjetnog i kulturnog Društva Prosvjeta u Beču. Protokol su potpisali Boško Suvajdžić, predsednik Upravnog odbora Vukove Zadužbine i Srđan Mijalković, predsednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog Društva Prosvjeta Austrija. Ovim protokolom nastavlja se proces boljeg povezivanja i veće saradnje Vukove zadužbine i bečke Prosvjete, koja traje već više godina.

U Protokolu je posebno naznačeno da Prosvjeta Austrija i Vukova zadužbina imaju zajednički interes da međusobno sarađuju, a sve u cilju unapređenja obavljanja osnovne delatnosti, saglasno utvrđenim svojim programima i planovima rada. U tom smislu, u Protokolu je utvrđeno da će obe strane razmenjivati informacije iz oblasti kulture, nauke, umetnosti, negovanja i očuvanja srpskog jezika i pisma i društvenih pitanja i da će jedna drugoj pružati pomoć iz pojedinih oblasti kojima se bave. Istaknuto je, takođe, da će obe strane zajednički obeležavati jubileje i značajne godišnjica iz kulture i istorije obe zemlje, posebno u kontekstu promocije i negovanja i očuvanja srpskog jezika i pisma, kulture i tradicije i da će, u okvirima svojih mogućnosti, aktivno raditi na proširenju kulturne saradnje između Republike Srbije i Republike Austrije.

Potpisivanju Protokola, ispred Vukove zadužbine, prisustvovali su Miodrag Maticki, Slavko Vejinović, Snežana Bojić, Ljiljana Simić, kao i Dejan Mastilović, član Glavnog odbora SPKD Prosvjeta Austrija.

Potpisan Protokol o saradnji Vukove zadužbine i Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva Prosvjeta Austrija