Кључ је у „Даници за младе“

„Даница за младе“, школски забавник за 2017. годину, део календара „Даница“ Вукове задужбине посвећен стваралаштву за децу и стваралаштву деце аутора, представљен је у четвртак, 26. 10. 2017. на Сајму књига у оквиру Дечјег програма у организацији Сајма. Програми за децу и младе чији је модератор била Гордана Малетић ове године одвијали су се под насловом „Нове игре пет петлића“ у сали „Александар Вучо“.

Представљању овог алманаха присуствовао је велики број аутора који објављују у „Даници за младе“ и велики број деце која су имала прилику да се сусретну с писцима за децу окупљеним око „Данице“ и чују њихове стихове и приче. Младој публици представили су се писци Слободан Станишић, Виолета Јовић, Бошко Ломовић, Драгомир Ћулафић, Божидар Пешев, Славка Грујичић Петковић, Радомир Путниковић, Меланија Римар, Рајко Лукач, Гордана Малетић, главни и одговорни уредник „Данице за младе“ Миодраг Матицки и управник Вукове задужбине Љубомир Милутиновић.

Програм представљања „Данице за младе“ водила је Љиљана Симић, уредник Вуковог читалишта. Програм је отворио кратки концерт ученика Школе за музичке таленте из Ћуприје. У програму су своје песме прочитала и два млада песника, ученика основне школе, чије су песме објављене у „Даници за младе“: Лав Лукић, песник из ОШ „Никола Тесла“ из Раковице, и Милош Михајловић, песник из ОШ „Ђура Филиповић“ из Плочица. Литерарна, Новинарска и Правописна секција ОШ „Никола Тесла“ имале су част да присуствују овом занимљивом програму и друже се с писцима који објављују у „Даници за младе“.

Управник Вукове задужбине Љубомир Милутиновић уручио је на крају деци учесницима програма и представницима школа које су учествовале у програму примерке „Данице за младе“, као поклон школским библиотекама.

Александра Дракулић

На Сајму књига под слоганом „Кључ је у књигама“ представљена „Даница за младе“