на Вуковом извору 2015Фондација „Вукова задужбина“ за Жабљак, Шавник и Плужине je  и ове године, је у јулу месец, у Спомен-комплексу „Вукови коријени“ у шавничком селу Петњица, уприличила свечани скуп на коме су уручене награде најбољим основцима из Црне Горе, а који су учествовали на њиховом недавно завршеном конкурсу.

Награђени су у Спомен-комплексу добили дипломе и вредне књиге, попут Данице Вукове задужбине, које им је уручио Љубомир Милутиновић, управник „Вукове задужбине“. Окупљенима у Спомен-комплексу у Петњици обратили су се Анка Жугић, предсједница Фондације, Љубомир Милутиновић, управник Вукове зауджбине, председник општине Шавник Мијомир Вујачић и председник општине Жабљак Веселин Вукићевић.

Подсећамо да је Фондација „Вукова задужбина“ у Црној Гори основана  1996. године и она окупља велики број научника и сарадника из свих дисциплина којима се бавио Вук Караџић. Сваке треће године Фондација на Жабљаку организује и научни скуп под називом На извору Вукова језика који окупи еминентне стручњаке из више области.

Најбољи се окупили на Вуковом извору