Центар за културу „Вук Караџић“, домаћин је 87. Вуковог сабора, који ће бити одржан од 14. до 20. септембра у Лозници и Тршићу. Идеја је да се поједини програми овогодишњег саборовања посвете Доситеју Обрадовићу, који се поред Вука Караџића залагао за језик и стварање језика.

У петак у Научно-образовно-културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу у пет поподне је планиран округли сто „Др Миодраг Матицки и вуковска упоришта“. На овом скупу учествоваће професор др Душан Иванић, др Марко Недић, др Весна Матовић, др Станиша Тутњевић, мр Станиша Војиновић, др Бранко Златковић и професор др Бошко Сувајџић.

У Тршићу ће на истом месту у суботу од три поподне бити одржан програм „Велике теме српске књижевности“, посвећен педесетој годишњици Међународног славистичког центра. Учествују професор др Бошко Сувајџић и професор др Душан Иванић, а већ од пет поподне биће представљен Научни зборник радова „Савремена српске фолклористика 8“. О зборнику ће причати професор др Бошко Сувајџић и др Бранко Златковић.

Покровитељи 87. Вуковог сабора су Министарство културе и информисања Републике Србије и Град Лозница, а организатори поручују да ће током манифестације бити примењиване све предложене епидемиолошке мере у вези са коронавирусом.   

Од 14. до 20. септембра у Лозници и Тршићу: 87. ВУКОВ САБОР