Вук и његово дело у данашњем времену

Др МИОДРАГ МАТИЦКИ, изабран је за председника, а проф. др ЉУБИНКО РАДЕНКОВИЋ, за потпредседника Скупштине Вукове задужбине. DSC07978

Двадесет осма скупштина Вукове задужбине одржана је 10. новембра 2015. године у Народној библиотеци Србије. Скупу су присуствовали задужбинари и утемељивачи Вукове задужбине, велики добротвори и добротвори, председници и представници огранака Вукове задужбине, повереници, чланови одбора и радних тела Задужбине, гости, представници установа и медија у Републици Србији.

Скупштина је усвојила Извештај о раду Вукове задужбине за период новембар 2014 – октобар 2015. и Програм рада Вукове задужбине за период новембар 2015 – октобар 2016. и изабрала органе Вукове задужбине: Савет, Управни и Надзорни одбор и одборе за награду у науци и у уметности.

Скупштина је прихватила одлуке одбора за доделу награда Вукове задужбине за науку и за уметност, као и предлог Управног одбора о увођењу посебног признања Награде Вукове задужбине за дело посвећено Вуку. Милован Витезовић је први добитник овог високог признања Вукове задужбине у 2015. години.

На седници су свечано уручена признања Вукове задужбине: Велики добротвор, Добротвор и Захвалнице за допринос остваривању програма Задужбине.

У свечаном делу седнице, наступила је певачка група – Ансамбл ЛИЛИАН, под вођством Љиљане Антонијевић, која је извела неколико пригодних музичких нумера.

О протеклим активностима Вукове задужбине и планираним задацима за наредну годину говорио је Миодраг Матицки, председник Скупштине. Беседио је Милован Витезовић о Вуку и његовом делу.

С. В.

Учесници 28. Скупштине Вукове задужбине
Учесници 28. Скупштине Вукове задужбине
ОДРЖАНА 28. СКУПШТИНА ВУКОВЕ ЗАДУЖБИНЕ