Огранак Вукове задужбине из Чачка, под именом Удружење „Чувари дела Вука Караџића”, организовао је, уз подршку Туристичке организације, Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању и Школске управе Чачак, 29. септембра 2017. године, промоцију Српског народног илустрованог календара „Даница”. Представнике Вукове задужбине из Београда и публику дочекали су у народним ношњама ученици другог разреда ОШ „Вук Караџић” из Чачка, са сољу и погачом коју је припремила њихова учитељица, поштујући обичаје свога краја.

Вече је започело топлим речима добродошлице мр Гроздане Комадинић, председника Удружења и добитника Златне значке и Вукове награде, након чега се присутнима обратио др Миодраг Матицки, главни и одговорни уредник, који је, уз осврт на уредничку концепцију, истакао и дугогодишњу успешну сарадњу са чачанским огранком. Управник Вукове задужбине Љубомир Милутиновић је публици предочио бројне активности и издавачку делатност Вукове задужбине, а академик Драгутин А. Ђукић, такође добитник Вукове награде, поетски је описао значај „Данице” за очување српског језика.

Просветни саветник Данијела Ковачевић Микић је о Школском забавнику „Даница за младе” говорила не само као о серијској публикацији коју је Министарство просвете, науке и технолошког развоја донирало свим школским библиотекама, већ и као о ризници дидактичких материјала које наставници могу и треба да користе у својим наставним и ваннаставним активностима. Колико је то лако и могуће, посведочили су, рецитовањем и извођењем неких од бројних књижевних дела за децу која чине садржај овогодишњег издања, и ученици млађих разреда из ОШ „Вук Караџић” и ученици старијих разреда из ОШ „Свети ђакон Авакум”, које су припремиле наставнице Јасминка Марић Глишовић и Мила Мутавџић, активни чланови Удружења. Новинар и књижевник Зорица Лешовић Станојевић, носилац Златне значке Вукове задужбине, својим водитељским компетенцијама је допринела да вече буде успешно организовано.

Представљање „Данице” у Чачку