Огранак у Великој Моштаници организовао је 27. новембра, у Галерији Траг у Сремчици, Трибину на којој је разговарано о досадашњој активности огранка и наредним задацима. Југослав Антонић, председник и Живка Марковић, секретар огранка подсетили су да је огранак основан 30. октобра 2004. године и истакли да је огранак до сада реализовао више значајних културно-образовних програма, који су превасходно имали за циљ укључивање што већег броја младих у такмичења која су организовали огранци Вукове задужбине. На некима од тих такмичења ученици из Велике Моштанице освајали су и вредне награде, на пример у Баваништу на Данима ћирилице, или на такмичењу које је организовао огранак Вукове задужбине у Чачку.

У оквиру Малогоспојинског сабора, који се на Малу Госпојину одржава у Великој Моштаници, огранак је организовао и изложбу ручних радова, икона и старина, музичко-поетско и књижевно вече, музички рецитал и наступ културно-уметничких друштава. Огранак се истицао и по броју пренумераната на издања Вукове задужбине, а посебно на Даницу.

На Трибини је учествовао и Славко Вејиновић, саветник и главни и одговорни уредник листа Задужбина, који је представио своју најновију књигу Вукова задужбина у 20. и 21. веку.

Др Југослав Антонић и Живка Марковић
Др Југослав Антонић и Живка Марковић

Приредила Живка МАРКОВИЋ

Трибина о активности огранка у Великој Моштаници