Вукова задужбина и Друштво српско-јакутске сарадње имају част да вас позову на трибину „Сагласје разлика“ Вук Караџић – Алексеј Кулаковскиј  посвећену стваралаштву Вука Караџића и вуковца Алексеја Колаковског, реформатора јакутског језика и културе и  унапређивању веза Вукове задужбине и Друштва српско-јакутске сарадње у Београду.  

О теми ће говорити пријатељи и сарадници Вукове задужбине, чланови Друштва српско-јакутске сарадње из Београда и гости из Јакутије.

Трибина ће се одржати у петак, 29. марта 2019. године, у 11.00 часова, у Свечаној сали Дома Вукове задужбине, Краља Милана 2, Београд

Истог дана, у 18.00 часова, у Руском центру за науку и културу у Београду – „Руски дом“,  у улици Краљице Наталије бр 33,  одржаће се концерт уметника Јакутије и Србије, као и учесника аматерских друштава. Организоваће се и изложба фотографија које говоре о оригиналној култури Јакута, о задивљујућим радовима вајара Атанасија Романова. Јакутија је позната по племенитим металима и камењу, вештим златарима. Гости вечери ће имати могућност да погледају продајну изложбу  јединственог јакутског накита.

Добро дошли!

Трибина „Сагласје разлика“