Жири за доделу награде Дејан Медаковић – у саставу: Драшко Ређеп, председник и чланови Радован Поповић и Бошко Сувајџић – на седници одржаној 11. октобра 2016. године у Вуковој задужбини,  једногласно је донео одлуку да се награда Дејан Медаковић за 2016. годину додели  академику Љубомиру Симовићу, истичући да је он у својој неупитној и веома утицајној лирици обновио мотиве и промишљања ходочасничког поимања дугог нашег памћења, у непрегледу општег заборава и лежерне затегнутости, која најчешће одражава разметљивост сиромашних. Оно што су педесетих година, као откровење, али и као дуг певали Светислав Мандић, Дејан Медаковић и Васко Попа, у вишеслојној, нијансираној и племенитој песми Симовићевој се јавља као последично веровање.  

На пригодној свечаности у Дому Вукове задужбне, 6. априла 2017. године, уручена је награда лауреату Љубомир Симовић за књигу ДО ОБА И ХУАНГПУА, у издању ТАНЕСИЈА. Др Драшко Ређеп образложио је одлуку Жирија, а о награђеном делу и лауреату говорио је Бошко Сувајџић.

Награду Дејан Медаковић до сада су добили: Момо Капор, Миодраг Б. Протић, Мирко Демић, Василије Крестић, Радивоје Стоканов, Александар Гаталица, Динко Давидов и Нада Милошевић Ђорђевић.

Награду додељује ИК Прометеј у Новом Саду.

Снежана БОЈИЋ  

Уручена награда Дејан Медаковић