Господин Арно Гујон, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, посетио је са сарадницима Вукову задужбину 23. марта и разговарао са Бошком Сувајџићем, председником Скупштине, Бранком Златковићем, председником Управног одбора и Славком Вејиновићем, управником Вукове задужбине. Састанку је присуствовао  и Живорад Андрејић, председник огранка Вукове Задужбине у Љубљани.

Саговорници су се сложили да Управа и Задужбина имају заједнички циљ, а то је неговање српског језика, ћириличног писма и књижевног стваралаштва те да на том пољу могу успешно да сарађују. Споменута је и могућност да се у Задужбини организују семинари за наставнике српског језика у региону и дијаспори и да се у ове програме укључе и деца из региона за које ће Канцеларија за дијаспору организовати посебне летње кампове.

Бошко Сувајџић је рекао да Вукова задужбина има важну улогу у културној дипломатији јер има своје огранке у иностранству. „Радимо доста на ширењу српске културе, науке и образовања кроз културну дипломатију. Наша дигитална изложба Вук и Немци запажена је у немачким и аустријским градовима. Надам се да ћемо у будућности моћи да сарађујемо и са Управом на неким заједничким пројектима“, изјавио је Сувајџић.

Договорено је да Вукова задужбина са својим програмима учествује на конкурсима које расписује Канцеларија за дијаспору.

Арно Гујон посетио Вукову задужбину