Драган Станић уручује Повељу Љубомиру Милутиновићу
Драган Станић уручује Повељу Љубомиру Милутиновићу

На пригодној свечаности у Матици српској, 16. маја 2014. године, Вуковој задужбини уручена је Повеља Матице српске за допринос неговању културе српскога језика и ћириличког писма у њеној укупној делатности, посебно у издаваштву, а пре свега у листу Задужбина и публикацијама Даница и Даница за младе. Повељу је уручио Драган Станић, председник Матице српске, а признање је примио Љубомир Милутиновић, управник Вукове задужбине.

Примајући Повељу, Љубомир Милутиновић се захвалио на додељеном признању и, као уздарије, поконио Матици српској кошницу за пчеле, дар из Вуковог краја.

Бошко Сувајџић говори о активностима Вукове задужбине
Бошко Сувајџић говори о активностима Вукове задужбине

Бошко Сувајџић, председник Управног одбора Вукове задужбине, говорио је о активностима Вукове задужбине на обележавању 150 годишњице смрти Вука Караџића, а посебно о активностима на очувању српског језика и ћирилице. Истакао је да је и ове године веома успешно организована Друга књижевна олимпијада у Сремским Карловцима и да је било велико интересовање (и учешће) ученика на Конкурсу којег су заједнички расписали Вукова задужбина и Друштво за српски језик и књижевност Србије, на тему Шта би Вук данас рекао. Укупно је ристигло 97 радова ученика гимназија и средњих школа из целе Србије и од тога је Жири издвојио и наградио 16 радова: 6 првих, 5 других и 5 трећих награда. Неки од награђених радова објавиће се у Даници за младе за 2015. годину

МАТИЦА СРПСКА – Уручена Повеља Вуковој задужбини