У Економској школи „Нада Димић“ из Земуна организован је књижевни сусрет на коме је представљена Даница Вукове задужбине за 2016. годину. У госте су нам дошли Љубомир Милутиновић, управник Вукове задужбине, Љиљана Симић, уредница Вуковог читалишта, Гордана Малетић, књижевница и  уредница Данице за младе и три писца за младе заступљена у часопису: Божидар Пешев, Слађана Ристић и Зорица Бајин Ђукановић. На почетку сусрета директор школе Сања Дограјић је уручила Захвалницу Љубомиру Милутиновићу за помоћ Вукове задужбине школи у организацији Градског такмичења у знању страних језика и за награде најбољим ученицима наше школе.

Гордана Малетић је представила Даницу као својеврсни часопис календарског карактера, који је задржао највреднија обележја из Вуковог времена, а обновљен излази већ 23. пут. Ове године Даница је тематски посвећена Косову и Метохији, а залагањем министарства просвете и културе Републике Србије поклоњена је свим школским библиотекама у Републици Србији. Љиљана Симић је говорила о новостима у књижевном стваралаштву наших гостију, узимајући у обзир да су сви они, сем Зорице Бајин Ђукановић, добро познати нашим ученицима и професорима.

У овом лепом песничком дружењу највише су уживали чланови Литерарне секције „Сремац“, за које је дружење са старијим колегама по перу било својеврстан стваралачки доживљај. Тако се једно лепо књижевно подне претворило и у својеврстан јавни час литерарне секције.  Због тога смо замолили госте да нас ускоро поново посете како би нас упознали са својим најновијим прозним делима и надахнули талентоване ученике за нове успехе на песничким и прозним такмичењима.

Снежана ОБРАДОВИЋ, професор српског језика и књижевности и руководилац Литерарне секције „Сремац“

ПОСЕТА ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ „НАДА ДИМИЋ“