На Међународном 61. сајму књига у Београду, у четвртак 27. октобра, представљено је осмо годиште Данице за младе Вукове задужбине. У програму су учествовали уредници Миодраг Матицки и Гордана Малетић и уредник Вуковог читалишта Љиљана Симић. На одлично посећеном представљану са  ученицима  основних и средњих школа међу којима су биле ОШ „Лазар Саватић“, ОШ „Никола Тесла“, Медицинска школа „Београд“ и друге школе дружили су се аутори Данице: Зорица Бајин Ђукановић, Слађана Ристић, Славка Петковић Грујичић, Виолета Јовић, Русија Маринковић, Меланија Римар, Божидар Пешев, Рајко Лукач и ученик Никола Милина.

Читаоци Данице  упознати су са редовним рубрикама: Личност године, Школом огледалом и узором, Песмама стваралаца за децу, Причама наших стваралаца за децу, Баснама, Загонеткама и афоризмима, Научимо се лепом понашању, Песмама и причама младих ставаралаца, Часом описа часописа, Хроником важних догађаја, Препоруком књига, Поштом за младе.

Дружење на сајму „зачинила“ је  Јустина Шемић, ученица Медицинске школе из Београда која је уз помоћ баке Милице умесила погачу са словима ћирилице, а младима је Зорица Бајин Ђукановић, која је била личност године Данице за младе, упутила  речи које могу да им буду „звезда водиља“:  „Читаоцима Данице за младе поручујем да буду упорни и страсни у откривању и развијању дарова које поседују. И још једну важну ствар – да притом не буду нестрпљиви. Кажу да је остварен човек онај који ради посао који воли. Нека имају ово на уму и нека покушају да у тренуцима избора не праве компромисе“.

Представљање Данице за младе на Сајму књига у Београду