На Међународном сајму књига у Београду  у понедељак 24. октобра, одржан је сусрет са читаоцима Данице за младе који су осмислили и уредили професори и ученици Фармацеутско – физиотерапеутске школе из Београда. Гости су били и ученици ОШ „Влада Аксентијевић  Камени“.

Презентација Вукове Данице била је полазиште приче о томе како се васпитава, негује и упућује млада, читалачка публика у усвајање научно-популарног садржаја. Разговарало се  о важности  Данице у очувању нашег културног, нематерјалног наслеђа. Ученици су говорили  о актуелним текстовима које су прочитали. Неке од прочитаних текстова ученици су асоцијативно повезали и надовезали са стручним и књижевним знањем, као што је текст о празнику Ивањдану.

Кроз осврт на годишњицу Шекспира и роман  Хајдук Станко овакво читање  Данице показало је како је читају и разумеју млади људи као будућа верна читалачка публика. У разговору са ученицима учествовале су  професорке Јелена Стојиљковић и Јасна Савић и домаћини  Вукове задружбине Миодраг Матицки, председник Скупштине,  Љиљана Симић, уредница Вуковог читалишта и Љубомир Милутиновић, управник.

Са Вуковом Даницом у рукама