У Свечаној сали Народне библиотеке Србије 29. 11. 2022. одржана је 35. Скупштина Вукове задужбине. Скуп је отворио председник Скупштине Вукове задужбине проф. др Бошко Сувајџић који је поздравио присутне задужбинаре, представнике органа и тела Вукове задужбине, представнике Министарства културе, Центра за културу „Вук Караџићˮ из Лознице, као и огранке и фондације Вукове задужбине из Чачка, Баваништа, Лознице, фондације Жабљак-Шавник-Плужине. Посебни гости Скупштине били су представници Фондације Вукове задужбине из Градишке, Република Српска. Надахнуту свечану беседу одржао је академик Светислав Божић, председник Одбора за доделу награде Вукове задужбине у уметности.

Саопштена су имена добитника награда Вукове задужбине за науку и уметност за 2022. годину. Награда за науку додељена је књизи проф. др Драгољуба Перића Прамен магле поље притиснуо (Необични јунаци српске усмене епике), Академска књига 2022. године. Награду за уметност добиле су књиге Горана Петровића Папир са воденим знаком и Иконостас свег познатог света.

Посебан утисак на Скупштини оставило је представљање Фондације Вукове задужбине из Градишке поводом 20 година од оснивања и рада, као и промоција часописа Градишки зборник и зборника Истина о Србима. Посебно је беседа проф. Радане Виле Станишљевић изазвала неподељено одобравање присутних.

Извештај са 35. Скупштине Вукове задужбине 2022.