У Новом Саду је 7. марта отворен традиционални Међународни сајам књига. Манифестација окупља излагаче из области књижевности, медија, српске издаваче из региона, издаваче са делима на језицима националних заједница… Посетиоце очекују премијерна издања, бројне промоције, атрактивни програми, изложбе и фестивали.

Након свечаног отварања Сајма књига додељене су следеће награде:

Награду „Лаза Костић”, за најбоље књижевно дело објављено између два Међународна сајма књига у Новом Саду добила је Маја Трифуновић, за роман „Гутачи ватре“, који је објавила Издавачка кућа Лагуна.

Жири за доделу награде „Лаза Костић“, одлучило је да Награду за Издавачки подухват године додели Српском народном позоришту за „Енциклопедија Српског народног позоришта“ (I–III тома), док је Специјална награда припала Издавачкој кући ПрометејАрхиву ВојводинеПокрајинском заводу за заштиту споменика културе и Вуковој задужбини за „Сабрана дела Дејана Медаковића“.

Награда за најбољу књигу у области књижевности за децу припала је Урошу Петровићу за књигу „ Бајке – првих седам“, такође у издању београдске Лагуне.

Жири је радио у саставу: председника Владимира Гвоздена, и чланова Милице Вучковић и Горана Ибрајтера.

Вуковој задужбини Специјална награда Новосадског сајма