У Вуковој задужбини, поводом Дана сећања на Дејана Медаковића (7. jула 1922-5. jула 2008), окупили се се чланови Mедаковићеве породице, приjатељи, сарадници и поштоваоци његовог дела.

Том приликом, директор издавачке куће „Прометеj“ Зоран Kолунџиjа најавио је објавњивање Изабраних дела академика Деjана Mедаковић у 25 књига поводом 100 година од његовог рођења., Kолунџиjа jе рекао да jе планирано да ове и наредне године буде обjављено по десет књига истакнутог историчара уметности, научника и писца.

Медаковићев син, диригент Павле Медаковић истакао је да радостан што је Вукова задужбина – у којој је његов отац био председник Скупштине те културне установе – издвојила један дан у години да се окупе „драги људи, пријатељи и поштоваоци да се на симболичан начин” подсете дела његовог оца.

Председник Скупштине Вукове задужбине Бошко Сувајџић је рекао да та културна установа „Даном сећања” настоји да подсети на „име и дело Медаковића који је у великој мери указао и прокрчио одређене путеве и дао нам одређене смернице”, као један од „барокних људи којих је све мање међу нама и са нама, са таквом ерудицијом ширином и културним памћењем”.

Дан сећања на Дејана Медаковића